» Tips & råd om bilskade

Info om bilskade

Ulykker og skader på bilen er noe som heldigvis ikke inntreffer så ofte, men dette betyr at mange bileiere då har lite erfaring med dette og hva som er viktig at gjøre i situasjonen. Formålet med denne guiden er og hjelpe deg, så du vet hva som må gjøres skulle du bli involvert i en kollisjon.

Det viktigste er og fylle ut skademelding med motparten uansett om der er synlig skade på bilen eller ikke. Ofte viser det seg at der oppstått skade på bilen selv hvis det ikke er synlig, dette skjer ettersom at moderne biler har store krav til sikkerhet for fotgjengere i tilfelle av kollisjon med dem. Derfor lages støtfangere delvis av plast og skum materialer, som nødvendigvis ikke vil se skadet ut før de inspiseres nærmere.

Selv om du utfyller skademelding betyr dette ikke at du er låst til at bruke forsikringen. Du har ennå fritt valg om du selv ønsker at betale for reparasjon av skaden. Formålet med skademeldingen er at sikre at man ikke kommer til at sitte tilbake med regningen alene, uten mulighet for at melde skaden til egen og motpartens forsikring.

For at hjelpe deg med at utfylle skademeldingen er her en kort beskrivelse, så du vet hvordan du skal gjøre hvis nødvendig:

    • Side 1 av skademeldingen utfylles, her må du og motparten bli enige om situasjonen og tegne og krysse av situasjons forklaringen. Begge parter må signere her, men husk at det er ikke nødvendig at være enige om skyld, partene må bare være enige om situasjonen.
    • Side 2 av skademeldingen gir deg mulighet for at selv beskrive hva som er skjedd og hvem som har skyld.
    • Der må utfylles 2 ark av hver side, et til motparten og et til deg. Disse skal då sendes inn til de respektive forsikringsselskap.

Det er ikke nødvendig at utfylle skademeldingen med motparten, men det er best hvis dette er mulig. Husk at det er viktig at utfylle skademeldingen så grundig så mulig, så der ikke er noen tvil om situasjonen.

Når skademeldingen er utfylt anbefaler vi at du kontakter oss, for då kan vi hjelpe deg med at vurdere om det er gunstig at bruke forsikring til reparasjon (les mere om forsikringsskade her) eller om det er bedre og betale selv. Husk at du som bileier i Norge har fritt valg av verksted, og det betyr at du ikke behøver og kjøre bilen inn til det verkstedet som forsikringsselskapet dit har samarbeidsavtale med. Uansett hva du beslutter at gjøre videre, kan vi hjelpe med både reparasjon og forsikringsselskapet.

Har du bruk for hjelp i forbindelse med en bilskade, så bare kontakt oss, vi hjelper vi deg gjerne.
 
Kontakt oss